S E R A P E Y

10 M2'lik bahçeniz varsa; kendi seranızı kurabilirsiniz.

Düzce

Menu

Peyzajcılık Hakkında

Romantik bir bahçe için parlak bir fikir

Gece gündüz ne kadar muhteşem bir bahçeye sahip olduğunuzu görmenin en güzel yolu, iyi bir aydınlatmaya sahip olmanızdır. Gündüz doğal ışıkla beğendiğiniz bahçeye, iyi bir aydınlatmadan sonra bir de gece bakın. Karşınıza bambaşka, farklı hisler uyandıran bir manzara çıkacaktır.

Gece gündüz ne kadar muhteşem bir bahçeye sahip olduğunuzu görmenin en güzel yolu, iyi bir aydınlatmaya sahip olmanızdır. Gündüz doğal ışıkla beğendiğiniz bahçeye, iyi bir aydınlatmadan sonra bir de gece bakın.
Karşınıza bambaşka, farklı hisler uyandıran bir manzara çıkacaktır.
Hem gündüz hem de gece rahat kullanabilmek, estetik görünümü daha iyi ortaya çıkarmak için mutlaka bahçeyi aydınlatmak şart.

Sonbaharla beraber havaların yaza nispeten daha erken kararacak olması sizin bahçenizin keyfini daha uzun süre yaşayamayacağınız anlamına gelmiyor. Profesyonel bir aydınlatma ile güneşe bağlı kalmadan bahçe keyfinin tadını çıkarabilirsiniz.

Peki nelere dikkat edeceksiniz?
Bahçe aydınlatma uygulamaları bahçe yapımı öncesinde alt yapı tesisatının projelendirilerek profesyonel bir ekip
tarafından uygulanmalıdır. Hazırlanan bu projede aydınlatma armatürleri (direk, spotlar vs.) bahçenin genel düzeninde aykırı kalmamalı ve ön plana çıkmamalıdır. Gömme spotlar tercih edilerek bahçe ile bir bütünlük oluşturmalıdır.

Bahçenizdeki alt yapı tesisatı, uygulama aşamasında mutlaka ileriye dönük değişikliklere uygun olmalıdır. Bunun yanı sıra bahçenizde aydınlatma tesisatı, çıkabilecek arızalarda kolay müdahele edilebilecek şekilde düşünülmelidir. Çünkü her an bahçenizdeki çiçeklerin yerleşimini değiştirebilir, yeni bir ağaç dikmek isteyebilir ya da daha büyük bir bahçe masası kullanma ihtiyacı duyabilirsiniz. Bahçenizdeki peyzajın zaman içerisinde değişebileceğini unutmayın.

Bahçenizin aydınlatmalarını manüel kontrol etmek isterseniz, manüel kontrol sisteminin mekana yakın yerde olmasına özen gösterin. Aydınlatma armatürleri için otomasyon kontrol sistemi yaptırmak iyi bir fikirdir. Böylece, aydınlatma sistemini evinizden ya da bahçenizin herhangi bir yerinden sadece bir kumanda ile kontrol edebilme rahatlığını yaşarsınız. Otomasyon sistemine ek olarak, fotosel sistemi kullanmanızı da öneririz. Çünkü fotosel sistemi, evde olmadığınız zamanlarda bahçenizin aydınlatma armatürlerini gün ışığına endeksli olarak
otomatik yakıp söndürmeye yarar. Bu da size tasarruf sağlar.

Feng Shui’ye göre aydınlatma:
Dış mekan ışıklandırmaları son derece yararlı olup, biçimi bozuk binaların yarattığı sorunları gidermede sıkça başvurulan bir çözümdür. Üç ışık bir arada kullanılır. İlk iki ışık ön yüzün köşelerine yerleştirilir, üçüncü ışık da arka mekanın tam ortasına konur. L biçimli mekânların da düzeltilmesi gerekir. Çünkü bu tür araziler eve shar gönderen bir açı yaparlar. Bu açıya karşı gelen köşeye konan bir ışık işe yarar. Dar araba yolları da negatif Ch’i yaratır. Yolun her iki yanına yerleştirilecek ışıklar Ch’i çeker ve içeri girmesi için enerjiye cesaret verir.

Dikkat edilmesi gerekenler:
-Alt yapı tesisatı kabloları en az 10 atü koruma borusu içinden geçmelidir.
-Uygulama kalitesi ve alt yapı tesisatından kullanılan malzemenin sağlamlığı sizin ve bitkilerinizin güvenliği için çok önemlidir. Bu nedenle kaliteli malzeme seçmeye özen gösterin.
-Havuz ya da gölet aydınlatmalarında 12 voltluk aydınlatmalar seçin.
-Aydınlatmaların direkt bitkilere gelmemesine dikkat edin.
-Armatürden çıkan ısı bitkilerinizi zarar verebilir.
-Bitki spotlarının yönü, sizin bakış istikametinizle aynı istikamette olsun. Böylece, ışıklar bahçeyi görmenize engel olmaz ve sizi rahatsız etmez.
-Aydınlatma armatürlerin seçiminde dış mekanda hava koşullarına dayanıklı IP’si (Koruma özelliği) armatürler seçin.

Aydınlatma önerileri:
-LED aydınlatma armatürleri tercih edebilirsiniz.
-Bitkilerinizi renkli aydınlatmalarla ön plana çıkarabilir, bahçede ışık oyunlarıyla farklı bir tarz yakalayabilirsiniz.
-Yürüme yolları, merdivenler, girişler aydınlatma için kullanacağınız en önemli noktalar olacaktır.
-Bahçenizde aydınlatma uygulaması yapılmadan önce demo yaptırarak sonucu önceden görebilirsiniz.

Whatsapp Destek
Çevrimiçi