S E R A P E Y

10 M2'lik bahçeniz varsa; kendi seranızı kurabilirsiniz.

Düzce

Menu

Peyzajcılık Hakkında

Bahçenizi Sonbahar ve Kışa Hazırlayın!

Sonbahar geceleri soğuk yüzünü göstermeye başladığında, bahçenizi kış için hazırlamanız gerektiğinin ilk sinyallerini de almış olursunuz. Bahçenizi sonbahar ve kışa hazırlamak, sadece soğuklar bastırdığında bahçenizin iyi görünmesini sağlamakla kalmaz aynı zamanda ilkbahar için de işlerinizi kolaylaştırır. Ayrıca yıllık bitkilerinizi de soğuk hava koşullarından korursunuz.

Güvenli Bir Kış ve Mutlu Bir İlkbahar İçin İpuçları

Bahçenizin sonbahar hazırlık sürecine başlamadan evvel, geçen mevsim içinde nelerin yolunda gittiğine ve nelerin yolunda gitmediğine bir göz atmak bir sonrak sezonda aynı yanlışa düşmenizi önleyecektir. Zaman ayırın. Eğer bazı bitki ve çiçeklerin mevcut yerlerinden memnun değilseniz sonbahar değişiklik için ideal zamandır.

Sonbahar tohum, bitki soğanları ve ağaç ekimi için de ideal zamandır. Kökleri ayırmak, saksı değişimi, mevcut bitkilerin yer değişimini sonbaharda yapmalısınız.

Bahçeniz İçin Sonbahar Temizliği

Bahçe temizliği için ideal zaman Ekim sonu Kasım başıdır. Bahçeniz için sonbahar temizliğine, bahçenizi yabani otlardan arındırarak başlayın. Çalı ve ağaçlarınızın kuruyan ya da hastalıklı yapraklarını ayıklayın. Budama yapmak için sonbahar tercih edilmemelidir.

Bir diğer önemli nokta: Eğer bir gübre çöp kutunuz yok ise mutlaka bir tane edinmenizi öneririm. Sonbahar doğal gübre elde etmek için en ideal mevsimdir. Dökülen yaprakları bu çöp kutusunun içinde toplayarak bir sonraki mevsim için doğal gübre hazırlayabilirsiniz. Yabani otlar ve hastalanmış yapraklar kesinlikle bu kutuya atılmamalıdır.

Çalı Türevi Bitki ve Ağaçlarınızın Sonbaharda Kış İçin Hazırlığı...

Bahçelerin genel yapısında en çok ön plana çıkan bitkilerin başında çalılar ve ağaçlar gelir. Çalılar özellikleri gereği dört mevsim yeşili yaşatırken ağaçlar yapraklarını dökerek en yalın kimliklerine bürüneceklerdir. Soğuk kış günlerinde hassas yapıdaki ağaçların özellikle don tehlikesinin olduğu bölgelerde koruma altına alınması önemlidir. Her dem yeşil ağaçları da çetin hava koşullarına hazırlamak gerekir. Eğer eviniz çok rüzgar alan bir bölgede ise o zaman bu ağaçları da rüzgarlık görevi görecek araçlarla koruma altına almak uygun olacaktır. Günümüzde bu görevi üstlenen bazı spreyler de bulunmaktadır. Bu spreyler yapraklar üzerinde adeta bir palto görevi üstlenecek bir tabaka yaratmaktadırlar. Seçim sizin doğal ya da suni hangi yolu benimseyeceğiniz size kalmış.

Sulama

Bahçenizi zorlu kış dönemi başlamadan hatta kimi bölgeler için zemin donmadan sulamak iyi olacaktır. Kar yağışı olsa da kış da kurak geçebilir ve bu kuraklık bitki ve ağaçlarınıza zarar verir. Bu nedenle havalar yağışlı olsa da sulama yapmak yarar sağlayacaktır.

Whatsapp Destek
Çevrimiçi