S E R A P E Y

10 M2'lik bahçeniz varsa; kendi seranızı kurabilirsiniz.

Düzce

Menu

Faydalı Bilgiler

Bahçenizde Veranda Keyfi..

Göz alıcı çiçekler açan birbirinden özel bitkiler verandanızı renklendirmek için sırada bekliyorlar. Begonya, lavanta, ateş, hebe, kadife çiçeği, gül, papatya gibi popüler türlere alternatif olarak kullanabileceğiniz en renkli bitkileri sizin için bir araya getirdik

Petunya / Petunia

Otsu karakterli, tek yıllık yada çok yıllık bir bitkidir. Yaz boyunca birbirinden güzel çiçekleriyle bahçelere renk katar. Çiçekleri beyaz, pembe, mor ve kırmızı renklerdedir. Petunya, mayıs ayından eylül ayına kadar çiçekli kalır. Güneşli ve yarı gölge alanları sever. Kumlu besin maddesince zengin ve gübrelenmiş bahçe topraklarında iyi gelişim gösterir. Petunyalar park ve bahçelerde sıklıkla kullanıldıkları gibi, saksı içinde balkon ve teraslarda da yer bulurlar.

Şakayık / Paeonia

30-100 cm. arasında boylanabilen çok yıllık, dayanıklı, otsu bitkidir. Özellikle sonbaharda yapraklarında meydana gelen renk değişimi görülmeye değerdir. İlkbahar sonlarından yaz sonuna kadar beyaz, pembe, kırmızı ve turuncu renkte çiçekler açar. Sabah güneşi almayan, güneşli ve yarı gölge alanlar şakayık için idealdir. Nemli, organik madde yönünden zengin ve süzek bahçe topraklarında yetişir. Park ve bahçelerde, çiçek bahçelerinin bordürlerinde ve kendilerine ayrılan özel alanlarda kullanılır.

Süpürge çiçeği / Hosta

Soğanlı bir bitkidir. Haziran-eylül ayları arasında, sarkık salkımlarda birleşmiş leylak rengi çiçekler açar ve tüm yaz çiçekli kalır. Yeşil, alacalı ve dalgalı yapraklarıyla dekoratif bir görünüme sahiptir. Yer örtücü olarak kullanılır. Gölge alanlar, kısmen yarı gölgeler ve ağaç altları süpürge çiçeği için idealdir. Bol suya ihtiyaç duyar. Park ve bahçelerde kullanımı yaygındır ancak saksı içerisinde de hoş bir görünüm sergiler.

Cam güzeli / Impatiens

Çok yıllık bir bitkidir. Çiçekleri katmerli, yalınkat ve salkım şeklindedir. Kırmızı, pembe, mor gibi birbirinden farklı renklerde çiçekler açar. Çiçeklenme dönemi haziran-eylül ayları arasıdır. Düzenli bir şekilde bakım yapılırsa, yıl boyunca çiçek açabilir. Cam güzeli doğrudan güneş almaktan hiç hoşlanmaz, yarı gölge alanları sever. Nötr veya hafif asitli topraklarda iyi gelişim gösterir. Cam güzelleri birden fazla renk seçeneğine sahip oldukları için yaz aylarında dış mekanda, park ve bahçelerde sıklıkla tercih edilirler.

Gazanya / Gazania

Papatyaya benzeyen ve büyük renkli çiçekler açan çok yıllık otsu bir bitkidir. Tohumunu ocak ayı civarında ekerseniz, haziran ayında çiçeklenir. Çiçeklendikten sonra sulamasını ihmal etmemenizi öneriyoruz. Gazanya halk arasında koyun gözü olarak da bilinir. Hemen hemen her bahçe toprağında yetişir. Sabah güneşini alan yarı gölge alanlarınızı gazanya’lara ayırabilirsiniz. Bu bitkiyi park ve bahçelerde bordür bitkisi olarak kullanabilirsiniz. Aynı zamanda yer örtücü olarak da tercih edebilirsiniz. Yaz ortasına doğru gübreleme yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Kraliyet halısı / Alyssum

Kısa yada bodur yer örtücü bir bitki türüdür. 10-25 cm. arasında boylanabilir. Salkım şeklinde, küçük, kokulu çiçeklerini haziran ayı civarında açmaya başlar. Çok veya tek yıllık otsu yada çalımsı türleri mevcuttur. Bol güneşli ortamları sever. Nemi az kalkerli topraklarda çok iyi gelişim gösterir. Halk arasında kuduz otu olarak da bilinen bu bitki, kaya bahçelerinde ve bordür uygulamalarında kullanıma elverişlidir.

Whatsapp Destek
Çevrimiçi